Hemmagjorda pepparkakor
Klassiska, goda och lättbakade pepparkakor. Bara att sätta igång!
Du behöver
- 1 1/2 dl vatten
- 4 dl socker
- 300 g margarin eller smör
- 1 dl sirap
- 1 msk malda kryddnejlikor
- 1 msk malen kanel
- 1 msk malen ingefära
- 12 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Gör så här:
cirka 150 st
Ugn 225 grader, gräddningstid 5-6 minuter
Blanda bakpulvret med hälften av mjölet.
Koka upp vatten och socker. När sockret har löst sig tillsätter du sirap, fett och alla kryddor. Låt sockerblandningen svalna ordentligt innan du rör i mjölblandningen. Stjälp upp den lösa degen på bakbordet och knåda in resten av mjölet.
Lägg tillbaka degen i en bunke och strö över lite mjöl innan du täcker med en handduk och låter degen stå svalt över natten.
Kavla ut degen tunt, gärna direkt på den smorda bakplåten och ta med mått ut kakorna.
Grädda i 5 till 6 minuter i 225 graders ugnsvärme. Lyft bort pepparkakorna från plåten så fort den kommit ur ugnen, gärna med en stekspade. Låt kakorna svalna på galler och förvara i plåtburk i rumstemperatur.
GOTT :D
SvaraRadera