söndag 2 december 2012

2 december



BOKMÄRKE: 
Först virkas huvudet, sedan fortsätts det neråt med kroppen. Sedan virkas armarna, hatten, näsan och halsduken. Allt virkas med 1 tråd och med en virknål. 

HUVUDET:
Virka 4 lm med vit och forma till en ring med 1 sm i första lm. 
varv 1: 8 fm om lm-ringen  
varv 2: 2 fm i varje fm = 16 fm.
varv 3: * 1 fm i första fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* = 24 fm.
varv 4: * 1 fm i var och en av de 2 första fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* = 32 fm.
Sedan virkas det 8 v med 1 fm i varje fm. 
varv 13: * 2 fm, virka ihop 2 fm – se förkl ovan *, upprepa *-* = 24 fm. 
varv 14: * 1 fm, virka ihop 2 fm *, upprepa *-* = 16 fm. 
varv 15: * virka ihop alla fm 2 och 2 = 8 fm. 
Stoppa in lite vadd i huvudet, sedan virkas öppningen ihop i nederkant genom att virka 4 fm genom båda lager - klipp inte tråden utan fortsätt nu med kroppen. 

KROPP: 
Fortsätt att virka med vit fram och tillbaka. Först virkas 1 varv med 2 fm i varje fm = 8 fm. På nästa varv virkas 1 fm i varje fm samtidigt som det ökas 1 fm i varje sida – SE ÖKNINGSTIPS! Upprepa ökningen på varje varv 2 ggr till och sedan på vartannat v 3 ggr = 20 fm. Virka vidare med 1 fm i varje fm tills kroppen mäter 5 cm. På nästa varv minskas 1 fm i varje sida genom att virka ihop de 2 näst yttersta m – se förkl ovan! Upprepa minskn på vartannat v totalt 5 ggr = 10 fm. Virka 1 varv med 1 fm i varje fm. På nästa varv ökas det 1 fm i varje sida igen, upprepa ökningen på varje varv 3 ggr till och sedan på vartanat varv 5 ggr = 28 fm. Virka vidare med 1 fm i varje fm tills kroppen mäter totalt 15 cm. På nästa varv minskas 1 fm i varje sida, upprepa minskn på vartannat v 4 ggr till och sedan på varje varv 4 ggr = 10 fm. Virka 1 varv då alla fm virkas ihop 2 och 2 = 5 fm. Klipp och fäst tråden. 

ARMAR: 
Virka 3 fm med med svart överst längs den ena sidan på kroppen, sedan virkas 3 fm på baksidan av dessa = totalt 6 fm. Fortsätt att virka runt och runt med 1 fm i varje m tills armen mäter 6 cm. Sedan virkas det 3 fm genom båda lager. Klipp inte tråden utan fortsätt nu med fingrarna så här: 5 lm, vänd, hoppa över första lm och virka 1 fm i var och en av de följande 4 lm, fäst med 1 sm i första fm överst på armen, * 7 lm, vänd, hoppa över första lm och virka 1 fm i var och en av de följande 6 lm, 1 sm i nästa fm överst på armen *, upprepa *-* 1 gång till, sedan virkas 1 sista finger som det första, dvs med 5 lm, till sist fästs detta fingret i samma fm som näst sista fingret. Det är nu 4 fingrar, klipp och fäst tråden.

Virka en likadan arm på den andra sidan av kroppen. 

HATT: 
Virka 4 lm med svart och forma till en ring med 1 sm i första lm. 
varv 1: 8 fm om lm-ringen – LÄS VIRKTIPS! 
varv 2: 2 fm i varje fm = 16 fm.
varv 3: * 1 fm i första fm, 2 fm i nästa fm *, upprepa *-* = 24 fm.
varv 4: 1 fm i varje fm – Obs: På detta v virkas det endast i bakre m-bågarna så att det blir en liten kant där hattkullen slutar. 
Sedan virkas det 6 v med 1 fm i varje fm (nu virkas det genom båda m-bågarna som vanligt).
varv 11: Virka 3 lm, sedan 2 st i varje fm v runt = 48 st. Klipp och fäst tråden. 
Stoppa in lite vadd i hatten och sy fast den överst på huvudet. 

NÄSA:
Virka 6 lm med orange och forma till en ring med 1 sm i första lm. 
varv 1: 6 fm om lm-ringen. 
varv 2-3: 1 fm i varje fm.
varv 4: Virka ihop de 2 första fm, 1 fm i nästa fm, virka ihop nästa 2 fm, 1 fm i sista fm = 4 fm.
varv 5: Virka ihop alla fm 2 och 2 = 2 fm. Klipp tråden, Stoppa in lite vadd i näsan och sy fast den mitt på huvudet. 

ANSIKTE: 
Brodera på ögon och mun med svart.

HALSDUK:
Virka 4 lm med orange, vänd och virka 1 fm i var och en av de 3 sista lm. Sedan virkas det ränder så här: * 2 v med svart, 2 v med orange *, upprepa *-* tills halsduken mäter ca 20 cm, klipp tråden. Knyt halsduken runt halsen på snögubben.


Idag hade jag tänkt bjuda på ett roligt julpyssel som jag tagit från DROPS hemsida. Den är väldigt enkel att göra samt rolig att te x ge i julklapp. För om du inte har tid till att spendera dagen på stan och även inte ekonomiskt så är detta en bra lösning. Du kan arbeta på den när du har tid och det kostar inte så värst mycket. Här är DROPS egna julkalender med ett nytt mönster varje dag och här är alla deras gratis mönster.
Mina två låt tips för dagen är Let it snow med Michael Buble och Last christmas med Wham!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar