fredag 4 april 2014

Jag är med i spansk tv!!!!!

Idag har varit en bra men händelserik dag, allt började med att vi missade tågetsom vi skulle med då våra lärare alltid kommer försent... Haha, nä men sen tog vi tåget i ca 50 minuter till en plats utanför centrum så kallad Aranjuez. Denna stad var förr i tiden huvudstaden här i Spanien men sedan bestämde en kung att Madrid var en mycket bättre plats, så allt var riktigt fint och välgjort då bara kungligheter bott där tidigare. Först delades vin i två grupper, vi grupp 1 skulle låna cyklar och än en gång cykla runt. Dock på vägen dit kom det en dam springande mot oss och frågade om vi pratade engelska, och sen frågade hon om vi ville vara med på spansk tv. Vem svarar Ingela på den frågan???
Vi blev därmed intervjuade och fick sedan åka häst och vagn då inslaget handlade om att det var första turen för hästarna denna sesong. 
Tror en av spanjorerna här filmade det när det sändes, men är ej säker...

Efter det fick vi hämtat våra cyklar och cyklade i ca 1 timme, sen hade vi en rundtur via fot. När vi sen skulle hem hade grupp 2 köpt ca 10kg jordgubbar. Då vi betalar runt 20kr för en liter hemma i Sverige trodde de ju detsamma här, men istället fick man 2 kilo färska jordgubbar för samma pris. Så hela tågresan hem beståd av ätandes av jordgubbar. 

Nu på kvällen samlades vi i en park där vi mötte de som just nu pluggar ett halvår i Madrid via europaprofilen. Var trevligt att höra deras åsikter och tips. Sen drog jag, Erik, Elisa och Louise med våra spanjorer samt en kompis till Bea till centrum. Där gick vi in på ett supermercado och köpte lite spanska varor. Sen drog vi till en hamburgare restaurang och åt middag. Efter det gick vi bara runt tills vi tog Metron hem. 

Nu ska jag snart göra mig i ordning för att sova, sen imorgon ska jag följa med Claudia (Beas syster) till hennes träning för att kolla på, då Bea ska plugga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar